- shaban cakolliAnëtar i vlerësuar
- Regjistruar : 14/01/2008
Postime : 1489
Reputacioni : 35
SI ARGËTOHET RINIA JONË?
18th January 2008, 17:41
Kostoja e jetesës për argëtimin e Rinisë shqiptare duhet pranuar se është më e ulët se në shumë vende tjera,ndryshe një Rini e cila së paku ka një rezervë materiale për argëtim,mënyrat dhe vendet e argëtimit të të rinjëve tanë janë të mjaftueshme dhe moderne.Mos të flasim për Shqipëri e cila mua më duket seështë më përpara nesh,por edhenë këtë kohë të paqartë në Kosovë vendet për argëtimin e të rinjëve janë të pa numërta dhe mjaft moderne.Është për të ardhur keq për shumë të rinjë që nuk i kanë këto mundësi,por të rinjët me kushte për argëtim e kanë një privilegj që ne nuk e kishim.Një rini e edukuar mirë nuk është e gabuar të kaloj disa orë të natës nëpër këto lokale moderne,ku kanë mundësi shoqërimi,njohëje,vallëzimi,pije......
Gjithëherë po flas për një rini të stërvitur e të edukuar mirë,që njeh qkaështë mirë e qka keq,që di ku të hedh hapin.Ndryshe nga përpara që ishte rinia nën ombrellen e oprganizimit të familjes,në këtë tranzicion shkalla e përkujdesjes së familjes për rininë po bëhet përherë më e pa mundur.Kjo në anën tjetër ka anët negative përdisa të rinjë.Sot tentimi i adoloshentëve për të kaluar në pavarësi nga familja është në rritje,kurse mundësia e prindit për të kontrolluar të riun adoloshent po bëhet e pamundur.Sot adoloshenti e ka lehtë të shmanget larg syve të prindit,ku lehtë mund të bie nën prioritetin e substancave narkotike,alkoolit,droges,duhanit.....Të gjitha këto për një adoloshent janë ndikime që më pas nuk mund të u shmangen,pra treguesi enigmatik por i fuqishëm len pasoja të rënda të cilat i ngërthejnë në sëmundje të rënda depresive dhe jo rrallë deri te vetvrasjet.Këta lëre që shkatërrojnë vetën po edhe të familjet dhetë dashurit e tyre shkaktojnë lëndime të pa përshkrueshme.
Gjithëherë po flas për një rini të stërvitur e të edukuar mirë,që njeh qkaështë mirë e qka keq,që di ku të hedh hapin.Ndryshe nga përpara që ishte rinia nën ombrellen e oprganizimit të familjes,në këtë tranzicion shkalla e përkujdesjes së familjes për rininë po bëhet përherë më e pa mundur.Kjo në anën tjetër ka anët negative përdisa të rinjë.Sot tentimi i adoloshentëve për të kaluar në pavarësi nga familja është në rritje,kurse mundësia e prindit për të kontrolluar të riun adoloshent po bëhet e pamundur.Sot adoloshenti e ka lehtë të shmanget larg syve të prindit,ku lehtë mund të bie nën prioritetin e substancave narkotike,alkoolit,droges,duhanit.....Të gjitha këto për një adoloshent janë ndikime që më pas nuk mund të u shmangen,pra treguesi enigmatik por i fuqishëm len pasoja të rënda të cilat i ngërthejnë në sëmundje të rënda depresive dhe jo rrallë deri te vetvrasjet.Këta lëre që shkatërrojnë vetën po edhe të familjet dhetë dashurit e tyre shkaktojnë lëndime të pa përshkrueshme.
- AnaaAnëtar i mirënjohur
- Regjistruar : 27/12/2007
Postime : 2266
Reputacioni : 23
Re: SI ARGËTOHET RINIA JONË?
19th January 2008, 02:18
argetimi i rinis te sodit me duket sikur eshte i larte me ate qe eshte ne ekzistenc ,dhe me gjithate kur shikoj kafiqet dhe ,diskot jan plot ,dikun nakohen qe nuk ka ,shum her shtroj pyetje si ka mundesi te ket cdo kafiq kaq shum te rinje ,do te kisha preferue me shum per rinin te mirren me sport ,kultur ,shkollim ,dhe sdudime ,se sa te shikojn se ku dhe si me bredhe ,me pak kohe per net ,e per kafe internet ,me shum me librin ,edhe nese nuk ka mundesi te punsohet se paku me mire nji rrugaq me shkoll se nji rrugaq pa shkoll.
- virusiAnëtar i Suksesshëm
- Regjistruar : 26/12/2007
Postime : 1662
Info : Sigurisht
Reputacioni : 44
5th February 2008, 01:20
Kur nuk ke mundesine e punesimit detyrimisht kafet do rrine plot me te rinje, sa per sport as qe behet fjale tani per tani infrastruktura eshte ne nivel shume te ulet per te mos then zero, flas per shqiperine.Anaa shkruajti:argetimi i rinis te sodit me duket sikur eshte i larte me ate qe eshte ne ekzistenc ,dhe me gjithate kur shikoj kafiqet dhe ,diskot jan plot ,dikun nakohen qe nuk ka ,shum her shtroj pyetje si ka mundesi te ket cdo kafiq kaq shum te rinje ,do te kisha preferue me shum per rinin te mirren me sport ,kultur ,shkollim ,dhe sdudime ,se sa te shikojn se ku dhe si me bredhe ,me pak kohe per net ,e per kafe internet ,me shum me librin ,edhe nese nuk ka mundesi te punsohet se paku me mire nji rrugaq me shkoll se nji rrugaq pa shkoll.
- FlladAnëtar i vjetër
- Regjistruar : 05/02/2008
Postime : 995
Reputacioni : 53
10th February 2008, 23:49
Prisni te flasi nje i ri
1-Kafe me shoqerine
2-pub
3-koncerte ose teater(kur ka)
4-Sport(kryesisht bascetball)
5-chat ose msn
1-Kafe me shoqerine
2-pub
5-chat ose msn
11th February 2008, 17:21
Kafe te perditeshmeAngel shkruajti:Prisni te flasi nje i ri
1-Kafe me shoqerine
2-pub
5-chat ose msn
pub te perditeshem dhe ne cdo ore te dite haha
- shaban cakolliAnëtar i vlerësuar
- Regjistruar : 14/01/2008
Postime : 1489
Reputacioni : 35
11th February 2008, 22:45
PO pritetzeri irinisë të dëgjohet,jo që do ua ofrojnë titullarët,por të ua imponojmë.Poashtu të ngritet jeta kulturore dhe sportive,kafe me shoqërinë sipas mundësiveqë posedon rinia,Chat ose msn,këto janë qështje private të cilave po uadel rinia.Po rinia nuk duhet kënaqur me mundësitë që të tjerët uandrydhin ,duhet të luftoj për më shumë.
- AnaaAnëtar i mirënjohur
- Regjistruar : 27/12/2007
Postime : 2266
Reputacioni : 23
13th February 2008, 13:33
shum pak lufton sod rinija ,sepse jav kan ber prindet mundesit ,une shikoj femijet e mije qe nuk jan shum ambicioz ,siq isha une dikur dhe jam ,po nisem nga te mijett qe jan rini dy te mdhejt,por kam pasur nji dikotek per rinin dhe i shikoja ,dhe isha shum komunikuese me ta dhe asnjeri as tjetri nuk bisedonin se cfare te bejm ,por si ta kalojm te nesermen ose te sotmen kaq jan ambicioze ,per momentin rinija jone ,kafiqet diskote te shtunen dhe te premten jan per plot ,ne vend qe te mirren me aktivitete tjera ,keto vene ku frekuentojn rinija nuk jan vende edukimi ,as perspektive nuk dije per ne shqiperi flas per ket rinin tone qe eshte ne diaspor ,jan shum pak prej tyre me ambicje shkollimi ,ose te doktoraturave .
- MonroeAnëtar elitë
- Regjistruar : 25/02/2014
Postime : 5577
Reputacioni : 175
5th March 2016, 08:54
neper forume me se shumti
- virusiAnëtar i Suksesshëm
- Regjistruar : 26/12/2007
Postime : 1662
Info : Sigurisht
Reputacioni : 44
7th March 2016, 08:09
neper forume dhe ne facebook
- marino
- Regjistruar : 24/01/2016
Postime : 2487
Reputacioni : 88
7th March 2016, 15:35
ne ktej mblidhemi ne raste festash por edhe kur kemi kohe disponim dhe para shkojme neperklube te ndryshme ose buzuqe
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi