Forumi Zëri YT!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
CLICHE
CLICHE
Anëtar i rregullt
Anëtar i rregullt
Regjistruar : 31/12/2007
Postime : 433
Reputacioni : 29
Medalje Medalje2 Medalje3

A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar??? Empty A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar???

9th March 2008, 16:30
A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar???

Une mendoj se termi fshatar nuk perfshin poziten gjeografike te personit por kulturen e tij.
Une nuk mund ti them kurresesi nje personi qe jeton ne fshat dhe ka nje personalitet dhe nje kulture per tu admiruar "fshatar", e njerit qe jeton ne qytet "qytetar" kur ai ne realitet mund te jete injorant fare.

Si mendoni te nderuar forumist a duhet te jemi raciste ndaj njeri tjetrit kur ne te njejten kohe akuzojme vendet e tjera se jane racista ndaj nesh?

Shprehni mendimin tuaj.
Anaa
Anaa
Anëtar i mirënjohur
Anëtar i mirënjohur
Regjistruar : 27/12/2007
Postime : 2266
Reputacioni : 23
Medalje Blu Medalje Red Medalje Green

A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar??? Empty Re: A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar???

9th March 2008, 17:07
nuk mund te ket dallim fshatar apo qytetar ,mendoj se fshati eshte nji pjes perberse e qytet edhe nji fortifikat e qytetari keshtu qyteti pa fsaht ska jet ,ku do qe shkon ne bote ke qytetin edhe fshatin ,keshtu qe per mua mund te jet fshatre por fshatare me nivel edhe kulture te gjer ,kurse ashtu siq thot webatdheu qytetare edhe me plot gojen injorante ,i cili nuk din as te shpreht e jo me shum .
Mary
Mary
Anëtar elitë
Anëtar elitë
Regjistruar : 04/02/2008
Postime : 4917
Info : a good sense
Reputacioni : 50
Medalje Red Medalje Blu Medalje Green
https://zeriyt.albanianforum.net

A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar??? Empty Re: A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar???

9th March 2008, 17:24
Duke qene se ne Shqiperi pjesa derrmuese e pozites gjeografike eshte fshat dhe po ashtu edhe pjesa me e madhe e popullsise, nuk ka vend te bejme dallime te tilla pasi po te bejme dallime duhet te perfshijme edhe veten tone. Por, persa i perket ketij termi "fshatar" nuk mendoj se duhet te perdoret per dike qe vjen nga fshati, por per dike qe eshte ne mendimet e tij dhe ne botkuptimin e tij i tille.
Albini
Albini
Anëtar i vjetër
Anëtar i vjetër
Regjistruar : 16/01/2008
Postime : 931
Info : op
Reputacioni : 20

9th March 2008, 19:30
Une mendoj se keto dallime nuk i kontribuojne zhvillimit te nje shoqerie te mirfilltë mirepo që mjerisht tej mentaliteti ynë shqiptar fshatari dhe qytetari dallohen ne shume sfera;

po kerkohet nje punetor i cilit do nivel, kurrr fshatari s'mundet te vij ne rend para qytetarit!

mirepo ajo qe ia vlenë te potencohet eshte fakti se te rralle kemi burra dhe trima nga historia dhe e sotmja qe jane qytetarë, at guxim, trimeri dhe burrni e gjejmë te shumten ne fshat dhe ata jane fshataret!

tung juve "qytetarve" hahahahahah
nardlushnja
nardlushnja
Anëtar i vlerësuar
Anëtar i vlerësuar
Regjistruar : 05/02/2008
Postime : 1232
Reputacioni : 14

9th March 2008, 20:04
Mendoj se ne te tere boten egzistoje qytetet dhe fshatet
Qytetet pastaj ndahen ne te medheja dhe te vogla,industriale apo artzanale,turistik apo bujqesor etj.etj.
Fshatet ndahen ne fshate te medhenj apo te vegjel,fushor apo malor etj.etj.
Perderisa egzistojne fshatet egzistojne edhe fshataret
Perderisa ka qytet egzistojne edhe qytetaret
Ky percaktim eshte thjesht nje percaktim civil dhe aspak nuk ka te beje me kulturen
Te jesh fshatar nuk do te thote te jesh i pakulturuar
Te gjithe sistemet shoqerore dhe politike ne shqiperi kane bere nje dallim te theksuar midis fshatit dhe qytetit,sidomos kohet e fundit
Te mos zgjatem me shume NUK ESHTE TURP TE JESH FSHATAR.
Une nuk jetoj ne fshat dhe nuk kam toka,dhe nuk kam mundesine ekonomike te blija nje cope tok ne fshat ,dhe ju siguroj se do te jetoja ne fshat me gjith qejf.E them kete sepse shume fshatar kane lene tokat e tyre djerre dhe punojne ne tokat e grekut per nje cope buke,dhe per kete me vjen shume keq,por edhe nuk mund ti gjykoj sepse asnje qeveri nuk ka ndihmuar fshatarin
LiNuX
LiNuX
Anëtar i rregullt
Anëtar i rregullt
Regjistruar : 06/01/2008
Postime : 259
Reputacioni : 3
Medalje2 Medalje3
http://security.team-forum.net

9th March 2008, 20:31
Nuk duhet te egziston kjo ndarje por esht e vertet qe ka persona qka krenohen qe ka lind n`qytet e harron krejt qe nuk esht merit e ati personi ajo lindje n`qytet Fshatar krenar me zemer te qytertuar duhet te ket edhe ka.. mua s`me pengon pse dikush jeton ne fshat se edhe vet jam fshatar nga pozita gjeografike edhe fundit fundit pse mos ta duam fshatin kur fshati e lindi qytetin ....
Anaa
Anaa
Anëtar i mirënjohur
Anëtar i mirënjohur

9th March 2008, 20:37
nard lushnja ,sa mire qe une jam ne fshat jetoj kam shtepi edhe toke ,kam pula edhe lope ,edhe ndihem krenare qe jam ne fshat edhe se nderroj kurr me qytetin .
nardlushnja
nardlushnja
Anëtar i vlerësuar
Anëtar i vlerësuar
Postime : 1232
Reputacioni : 14

9th March 2008, 20:41
pse mos ta duam fshatin kur fshati e lindi qytetin ....(cituar nga linukx

Shume e sakte
Anaa
Anaa
Anëtar i mirënjohur
Anëtar i mirënjohur

9th March 2008, 21:11
fshati per mua eshte shum me i mire se qyteti ,duke shikuar ajrin qe ke aty ,e ne qytet ke ajrin e ndyte edhe te ziren fryma ,keshtu fshati mbetet per banim tek une edhe shum i dashur .
elma
elma
Anëtar i rregullt
Anëtar i rregullt
Regjistruar : 20/01/2008
Postime : 455
Reputacioni : 10

9th March 2008, 22:15
te gjith jemi njerz te barabart ..
Admin
Admin
Administrator
Administrator
Regjistruar : 25/12/2007
Postime : 5043
Reputacioni : 226
http://www.zeriyt.net/

17th March 2008, 00:01
Astriti(nje personazh ne big brother) thote se fashatari behet qytetar po qytetari nuk behet dot fshatar dhe per kete ka shume te drejte.
Anonymous
Guest
Vizitor

19th March 2008, 13:55
Te gjithe rrenjet nga fashati i kane dhe me pas disa jane spostuar neper qyetete ne shekuj te tere.
XgirlX
XgirlX
Anëtar i vjetër
Anëtar i vjetër
Regjistruar : 28/12/2007
Postime : 635
Info : e keshtu e ashtu :)
Medalje Green Medalje Red Medalje3
http://albo-youth.gooforum.com

19th March 2008, 14:12
Webatdheu shkruajti:A duhet te ekzistoje dallimi fshatar-qytetar???

Une mendoj se termi fshatar nuk perfshin poziten gjeografike te personit por kulturen e tij.
Une nuk mund ti them kurresesi nje personi qe jeton ne fshat dhe ka nje personalitet dhe nje kulture per tu admiruar "fshatar", e njerit qe jeton ne qytet "qytetar" kur ai ne realitet mund te jete injorant fare.

Si mendoni te nderuar forumist a duhet te jemi raciste ndaj njeri tjetrit kur ne te njejten kohe akuzojme vendet e tjera se jane racista ndaj nesh?

Shprehni mendimin tuaj.

Po tani perderisa jane dy terma te ndryshem do te thote qe ka edhe ndryshime Very Happy
Megjithata jam dakort me mendimin e webatdheu-t, fshatar nuk te ben thjesht vendbanimi apo pozicioni
gjeografik por kultura dhe arsimi ne radhe te pare!
Sa per racizem..smendoj se duhet te ekzistoje se fundja njeres jane edhe fshataret edhe qytetaret!

Respekte!
XgirlX!!
Albini
Albini
Anëtar i vjetër
Anëtar i vjetër

19th March 2008, 15:12
Ne te perditshmet tona hasim ne keto shprehje;

Sot qytetarët e Vlorës protestuan...

Dje u protestua ashper nga banoret e fshatit Vorf me qëllim të....

ETJ

Megjithekete sejcili let' mbron mendimin e vet mirepo une e kuptoj se një fshatar respektivisht katundar eshte ai banor i cili jeton ne fshat respektivisht katund ndaj edhe i themi katundar mirepo e keqja apo injoranca eshte dicka tjeter nese themi me zili-ironi "ai katundari-fshatari!!!

Qytetari eshte banor i qytetit dhe qe jeton ne qytet mirepo s'ka pse krenohet apo ndihet me superior nese mendon ai apo ajo se eshte qytatar apo qutetare siq jemi mesuar shume te ndegjojme ne shoqerine tonë.

Pra, s'mundemi me thane qytetaret e fshatit..... sot apo dje ishin ne .....

Nese webatdheu ka thanë "Megjithata jam dakort me mendimin e webatdheu-t, fshatar nuk te ben thjesht vendbanimi apo pozicioni
gjeografik por kultura dhe arsimi ne radhe te pare!! une nuk pajtohem me kete sepse skam dyshim se te paedukuar e pa kulturuar kemi edhe ne qytete edhe fshatra si dhe te kunderten qe i hasim edhe ne qytete-fshatra!

ju pershendes
AL-BINI
Anonymous
Musafir
Vizitor

19th March 2008, 18:45
Injoranca e vetme qe ka kuptim absurd eshte kjo...edhe pse jam qytetar dhe banoj ne qytetet ,por asnjeher nuk i gjej arsye vetes qe ta them me ofendim kete term Katundar apo Fshatar..
Albini
Albini
Anëtar i vjetër
Anëtar i vjetër

19th March 2008, 18:53
biligoa shkruajti:Injoranca e vetme qe ka kuptim absurd eshte kjo...edhe pse jam qytetar dhe banoj ne qytetet ,por asnjeher nuk i gjej arsye vetes qe ta them me ofendim kete term Katundar apo Fshatar..

i tillle kam qene edhe vet por kam pasyr nderin te njoh shume banore nga fshatrat e ndryshme te cilet mkan lane mbresa te shkelqyeshme, por kam njohur edhe te njejte nga qytettet!

Pak nese hym ne analizë rezulton fakti se shume deshmore dhe atdhetarë te historise dhe kohes moderne dalin fshatarë bile perqindja me e madhe e tyre!

Mua me mjafton karakteri i personit kursesi dic tjeter!
Anaa
Anaa
Anëtar i mirënjohur
Anëtar i mirënjohur

21st March 2008, 01:03
dallimet ka do te ket edhe jan fshat edhe qytete ,por une nuk bej dallime te njerzve ,edhe pse fashatin e dua me shum qe qytetin ,ne parim .
Fllad
Fllad
Anëtar i vjetër
Anëtar i vjetër
Postime : 995
Reputacioni : 53
Medalje Red Medalje2 Medalje3

21st March 2008, 16:34
Pergjithesisht fshataret nuk kane mundesi te arsimohen si qytetaret dhe nje pjese e tyre jane me te prapambetur dhe ne konceptimin e dukurive te ndryshme.Per kete arsye mendoj se dhe ndonjehere paragjykohen.
Anaa
Anaa
Anëtar i mirënjohur
Anëtar i mirënjohur

21st March 2008, 21:04
cfare te bejm qe ka edhe qytetare shum injoranta qe sdin e skan dy lek mend ,keshtu qe dallimi ka qen mbetet edhe do te jet nji kohe te gjate deri ne ndertimin e vendit siq eshte zvicrra qe nuk ben njeri dallim me qytetare apo fshatre sepse ekonomia e ka ber barazin e njete keshtu kur ne te zhvillohemi ekonomikishte ky dallim do te crrenjoset krejtsishte .
Mary
Mary
Anëtar elitë
Anëtar elitë
Regjistruar : 04/02/2008
Postime : 4917
Info : a good sense
Reputacioni : 50
Medalje Red Medalje Blu Medalje Green
https://zeriyt.albanianforum.net

21st March 2008, 21:57
Angel shkruajti:Pergjithesisht fshataret nuk kane mundesi te arsimohen si qytetaret dhe nje pjese e tyre jane me te prapambetur dhe ne konceptimin e dukurive te ndryshme.Per kete arsye mendoj se dhe ndonjehere paragjykohen.

Jo se nuk kane mundesi pasi po te shikojme neper shkolla e neper klasa kemi shume nga zona te tilla, pra qe vijne nga fshati, por ndoshta nuk i kushtojne shume rendesi shkolles pasi nuk kane pasur shume kerkesa ne shkollat e tyre ne fshat. Dhe arsyeja pse vijne eshte per te levizur nga fshati dhe per te ardhur ne qytet per nje jetese me te mire, por ketu bien ndesh me nje mentalitet tjeter dhe me nje menyre tjeter jetese ndryshe nga ajo qe kane pasur. Dhe ketu fillon paragjykimi....Gje qe mendoj se nuk eshte e drejte.
Sponsored content

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi